HKUD „Stolac“ u Širokom Polju – Slavonija

U subotu i nedjelju, 3. i 4. rujna 2011. HKUD „Stolac“ gostovalo je na Smotri folklora u Širokom Polju kod Đakova u Slavoniji. Domaćini su nam bili KUD „Širokopoljac“ iz Širokog Polja, koji su nas izvanredno lijepo primili i ugostili. Prijateljstvo smo uspostavili prošlih godina na našim ilindanskim „Večerima folklora“ koje svake godine organiziramo u Stocu, kad su kod nas gostovali i „Širokopoljci“.

Ovo prijateljsko putovanje i gostovanje predvodio je naš Dumo Rajko, koji je u Širokom Polju u subotu i nedjelju predvodio sv. Mise i okupljenom puku uputio prikladne propovijedi. Vrlo lijepo i srdačno primio nas je i pozdravio mjesni župnik, župe Vuka kojoj pripada i filijala Široko Polje Vlč. Frok.

Nastupilo je 8 Društava od Hercegovine, preko Slavonije do Vojvodine i svi smo pokazali ono najljepše hrvatsko – kulturno bogatstvo što imamo u svojim krajevima, tako se u Slavoniji čuo stolački bećerac i muški i ženski, kolo, pleteno, trusa i lindžo. Kako su lijepi ovakvi susreti, obogaćeni kulturom, pjesmom, gostoprimstvom, vjerom i svim ostalim vrijednostima koje posjeduje naš hrvatski katolički puk. Bože, čuvaj i blagoslovi naš narod.

zupa-stolac.com

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s