Turizam i gospodarska zona Hodovo formula za masovniji razvoj gospodarstva Stoca i regije

Za razliku od nekih ranijih vremena, kada je u Stocu dominirala teška industrija s više velikih tvornica i pogona za preradu, u općini Stolac u zadnje vrijeme pušu neki vjetrovi po pitanju oživljavanja gospodarstva. Tako se u ovoj općini sve više planiraju projekti oživljavanja ovdašnjeg turizma koji će uskoro možda postati i temelj nekog novog razvoja ukupnog stolačkoga gospodarstva te uopće poboljšanja životnog standarda u ovom dijelu Hercegovine.

Stolačka općina obilje prirodnim ljepotama i kulturno-povijesnim znamenitostima od kojih su neke već postale i neka vrsta ‘zaštitnog lica’ovog gradića na Bregavi. Stoga su aktualni tzv. Turistički projekti koji za cilj imaju, prije svega, promociju svih ovdašnjih prirodnih ljepota i povijesnih lokaliteta te naravno i njihovu trajnu zaštitu.

Slijedi nam jedna iznimno vrijedan projekt kojeg ćemo realizirati s europskim povjerenstvom, a cilje je obnova i sanacija mlinica i mostova te Starog grada. Ukupna vrijednost ovog projekta je oko tri milijuna maraka, a uskoro bi i naše nekropole stećaka na Radimlji i Boljunima mogle ući pod zaštitu UNESCO-a.

Uz ove nazovimo ih turističke projekte pred nama je još dosta aktivnosti i razvojnih projekata među kojima se posebno ističe gradnja gospodarsko-poslovne zone Godovo. To će biti velik iskorak općine Stolac, prije svega na gospodarskom planu, poručuje stolački načelnik Stjepan Bošković te ističe i brojne druge projekte i planove koji stoje pred lokalnom vlasti u Stocu. Vodovod Hodovo-Rotimlja, nastavak ulaganja u lokalne ceste, rekonstrukcija hidrostanica na području grada, nastavak ulaganja u infrastrukturu spomenika kulture… samo je dio onoga što slijedi u Općini stolac u kojoj su već i realizirani neki kapitalni razvojni projekti.

V.L.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s