Nakon utakmica navijački neredi u Hercegovini

Skupina od 150 navijača napala je kamenicama pripadnike PU Mostar na Trgu hrvatskih velikana (Rondo) u Mostaru, a ozlijeđen je i jedan TV snimatelj, neposredno nakon sinoćnjeg okončanja nogometnog susreta između Hrvatske i Turske te BiH i Portugala. Kako je u izjavi za Fenu kazao glasnogovrnik Uprave policije MUP-a HNŽ-a Srećko Bošnjak, tom prigodom nije bilo ozlijeđenih policajaca, dok je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo.

U pomoć kolegama uskoro došli pripadnici Specijalne policije županijskog MUP-a, nakon čega su se navijači povukli.

Nažalost, tom je prigodom fizički napadnut snimatelj TV1 kojega je jedna muška osoba napala s leđa, udarila ga u glavu i razbila mu kameru. Odmah nakon napada, napadač je uhićen od strane policije, i prema njemu će biti poduzete odgovarajuće mjere, kazao je Bošnjak.

Prema pisanju pojedinih medija i u središtu Rame sinoć je došlo do obračuna navijačkih skupina nogometne reprezentacije Hrvatske i BiH, koje su pratile susrete doigravanja za Europsko nogometno prvenstvo, pri čemu je jedna osoba zadobila teže ozljede. Prema Bošnjakovim riječima, zabilježeno je kako je u Rami došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane navijačkih skupina pri čemu su razbijena stakla na jednom kafiću, no kako ne raspolaže informacijama da je tom prigodom netko teže ozlijeđen.

“U narušavanju javnog reda i mira u Rami sudjelovalo je više osoba koje su privedene i s njima se danas obavljaju razgovori u cilju procesuiranja”, kazao je Bošnjak.

Inače, zbog mogućih izgreda, a najteži su zabilježeni nakon utakmice između Hrvatske i Turske 2008., policija je jučer rasporedila više stotina svojih pripadnika u Mostaru i na području Stoca kako bi izbjegla međusobni obračun navijačkih skupina.

FENA
Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s