Postavljanje kipa sv. Ilije na njegovu Trgu u Stocu 2012.

Javljamo radosnu vijest urbi et orbi (gradu i svijetu): 6. lipnja 2012. stigao nam je iz Zagreba veličanstveni kip, visok 3 m. sv. Ilije Proroka našeg zaštitnika, koji je postavljen na njegovu Trgu  kod naše župne crkve sv. Ilije u Stocu.

Naručitelj: Župni ured Stolac, projektant: ing. Robert Raguž, kip izradio, po mišljenju mnogih, najpoznatiji živući hrvatski akademski umjetnik prof. Kuzma Kovačić, koji je izradio i Oltar Domovine na Medvedgradu u Zagrebu i uradio sav kovani novac RH, te mnoga druga velebna djela u Domovini i po svijetu, a upravo je ovih dana primljen u HAZU i tako postao akademikom, kip u bronzi odlila ljevaonica umjetnina „Ujević“ iz Zagreba, postolje uradilo poduzeće „Granitart“ Domanovići-Čapljina od našeg domaćeg kamena iz kamenoloma s Gornjeg Brštanika.

Ovih dana kip će biti osvjetljen, a sva druga infrastruktura stručno je urađena, kip još nije isplaćen ali… velika je Božja providnost, to prepuštamo Duhu Svetom, on će najbolje pronaći dobre ljude koji će ovo remek-djelo svesrdno pomoći, pa tako potičemo sve koji žele na uključenje u ovu plemenitu akciju.

Kip će biti blagoslovljen, po dozvoli biskupa Ratka na Ilindan, po rukama biskupa Dražena Kutleše, koji će ove godine predvoditi Ilindansko slavlje u Stocu.

zupa-stolac.com

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s