HKUD „STOLAC“ na „Danima berbe grožđa–Brotnjo 2012.“

HKUD „Stolac“ ove je godine, na poziv organizatora, sa svojim župnikom don Rajkom, gostovalo na 57. turističko-kulturno gospodarstvenoj manifestaciji „Dani berbe grožđa – Brotnjo 2012.“ Na bogatoj folklorno-kulturnoj večeri u nedjelju, 16. rujna u večernjim satima, na gradskoj pozornici, pred mnogobrojnim pukom te nazočnim gostima, uzvanicima i prijateljima društvo je dostojno predstavilo svoj grad i župu Stolac kroz običaje Hrvata stolačkog kraja u pjesmi i igri.

Društvo, sastavljeno od isključivo mladića i djevojaka, nastupilo je s programom „Hercegovačko sijelo u pjesmi i igri“ – ženski bećarac, muški bećarac, zajedničko muško-žensko pjevanje u kolu, zatim trusa s poskočicama i lindžo.

Okupljeno mnoštvo je sa simpatijama i čestim pljeskom popratilo ovaj kratki, ali bogati nastup našega folklora. Poslije službenog programa slijedila je zajednička gozba za sva društva, a poslije zabava za čitav skup.

Stočani su se vratili svojim kućama zadovoljni i još jedanput obogaćeni onim najljepšim blagom koji tako brižno njeguje naš hrvatski narod u svim krajevima gdje Hrvati dišu.

http://www.hkud-stolac.com

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s